Graag zou ik mij op deze pagina even kort willen voorstellen. Ik ben Valerie Boelaars en ik ben 30 jaar. Ik heb een lichamelijke beperking, te weten, bilaterale cerebrale parese. Cerebrale parese wordt ook afgekort met CP.
Door mijn lichamelijke beperking heb ik moeite met staan, lopen en mijn motoriek. Bij mij uit het zich in aanspanningen en trillingen in mijn lichaam. Dit is vaak niet aan de buitenkant te zien of te merken, tenzij ik ergens van schrik. Wel kan het soms te horen zijn aan mijn spraak, aangezien ik langzamer en/of zachter praat of weleens blokkeer.
Vanwege mijn lichamelijke beperking maak ik buitenshuis voornamelijk gebruik van een handbewogen rolstoel en elektrische rolstoel. Als ik met mijn handbewogen rolstoel ergens ben moet ik vaak geduwd worden. Als ik met mijn elektrische rolstoel ergens ben dan kan ik zelf rijden met behulp van een joystick. Dit geeft mij vrijheid en zelfstandigheid. Of ik met mijn handbewogen rolstoel of met mijn elektrische rolstoel ergens naartoe ga hangt af van de toegankelijkheid van de locatie waar ik naartoe ga. Niet alle locaties zijn toegankelijk genoeg om elektrische rolstoelen naar binnen te kunnen krijgen. Hierbij kan er worden gedacht aan een smalle ingang, hoge drempel bij de ingang en binnen niet genoeg ruimte hebben.
Thuis gebruik ik ook een trippelstoel. Met een trippelstoel kan ik mij thuis zittend op een stoel met vier kleine wieltjes verplaatsen door met mijn voeten te trippelen. Op een trippelstoel zijn er verschillende aanpassingen mogelijk. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld aanpassingen aan de rugleuning, zitting, armleuningen en eventueel een voetenplank. Ook kunnen trippelstoelen omhoog en omlaag. Dit kan elektrisch door middel van een knop, maar dit kan ook door middel van een hendel door op te staan en dan weer te zitten. Trippelstoelen hebben ook een rem. Deze rem kan zowel aan de rechterkant als aan de linkerkant geplaatst worden.
Met handbewogen rolstoel.
Met elektrische rolstoel.
Trippelstoel.